NE DEMEK?

Ne demek?

Ne demek?

Blog Article

İster evde uğraşı fakatçlı ister ticari fakatçla olsun mantar yetiştiriciliği kucakin en önemli mevzuların başlangıcında mantar miseli hasılat. Sitemize bile gelen sorular arasında istiridye mantarı tohumu veya mantar miseli nereden karşıır sorusu ilk sıralardadır.

İstiridye mantarı tohumları, alelumum tahıl bazlı bir ortamda üretilir ve bu ortamda miselyumun gelişimi sağlamlanır.

Kaynatılan tahılları içki kavanozlara veya plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın veya torbaları katıca bağlayın.

Sterilize edilen tahılların soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonrasında, istiridye mantarı miselini ekleyin. Miseli eklerken, eldiven kullanarak sağlıklı bir ortam oluşturduğunuzdan güvenli olun. Tahıllar ve misel pir karıştırılmalıdır.

her verişte Akakçe huzurınızda. Nerede olursanız olun alışverişe Akakçe'den esaslayın.

İstiridye mantarı tohumunun yararlanmaı ve katkısızladığı faydalar, hem zirai üretim hem de dirlik açısından dikkate paha özellikler taşımaktadır.

Mantarı yetiştirebilmek ciğerin kompost hazırlamanız gerekir. İstiridye mantarının pembe, mai ve kızıl rengi olan çeşitleri vardır. Lüzumlu ülke koşulları sağlandığı hin her yerde istiridye mantarını kolayca yetiştirebilirsiniz.

Ancak son yıllarda gelişen mantar yetiştiriciliği sektörü ile beraber mantar tohumu satış yerleri sayısı artmıştır.

Tohumun kompost ortamında pir ve mazbut bir şekilde dağıtılması çok önemlidir. İdeal bir yetiştirme ortamı yürekin Ortalama olarak 10 kilo kompost bâtınine 300 gram ile 500 gram arasında tohum karıştırılması gerekir. Mantarı hem evde hem bile serada rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

• Sularını süzün ve soğutun. Sıktığımızda sutaş kalmamak şarkaı here ile ortalama olarak 4 inç kalınlığında samanı naylona serin, hastalıklı kilo denli kepeği bile üstüne serpiştirin ve karıştırın.

İstiridye mantarı tohumları ve mantarların mizaç açısından birbir hayli faydası bulunmaktadır:

 İstiridye mantarının ekimi çok önemlidir. Mantarın yetişmesi bağırsakin hazırlanan ve mantarın vürutmesini sağlayıcı kompost bağırsakine homojen olarak dağıtılması gerekir. Mantar miseli ancak yakın oranlarda karıştırıldığı saat randımanlı olur.

Tahılları 30-45 an süresince kaynatın. Kaynama işçiliklemi esnasında, tahılların bâtınindeki zararlı mıkroorganizmaların namevcut olmasını elde etmek midein suya bir ölçü tuz ekleyebilirsiniz.

Tatminkâr şartlar sağlandığında serada ve evde bile her zaman yetiştirilebilir. İstiridye mantarını aldatmaırken kredili bir yerden almış olduğunızdan güvenli olmanız gerekir.

Antioksidan Yardım: İçerdiği antioksidanlar sebebiyle hücre hasarını azaltır ve yaşlanma etkilerini geciktirir.

Report this page